033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

Zwarte lijst van artsen die betrokken zijn bij medische missers

Artsen die verantwoordelijk zijn voor een medische misser en dat niet willen toegeven, dreigen publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld. De vereniging Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid-Nederland (SIN-NL) heeft op haar website inmiddels diverse info geplaatst van artsen die niet zouden deugen (www.sin-nl.org)


Het is niet de bedoeling van de vereniging artsen te straffen voor een fout. Fouten maken is menselijk. Met de zwarte lijst willen we artsen ertoe aanzetten open en eerlijk te zijn over fouten, zegt SIN-NL voorzitter Sophie Hankes, zelf slachtoffer van een mislukte neurologische ingreep. Wie op de lijst staat, heeft van de vereniging naar eigen zeggen al meermalen een waarschuwing gekregen.
SIN-NL, tevens voorzitter van de Iatrogenen Europe Unite-Alliance (www.ieu-alliance.eu), zegt te streven naar een dialoog met alle betrokkenen om zo snel mogelijk tot gedegen verbeteringen en oplossingen te komen.
Medici worden met naam en werkplek genoemd. De beschuldigingen lopen uiteen van “” nalaten adequate diagnostiek tot “verrichten van palliatieve sedatie zonder toestemming van patiënt/familie”.