033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

Voorkomen blijft beter dan genezen

Het wordt steeds aannemelijker dat aderverkalking minder van doen heeft met de inname van verzadigd vet en cholesterol dan er veertig jaar lang is voorgehouden. Volgens een analyse die onlangs werd gepubliceerd in het European Heart Journal is er slecht een factor die significant verschil maakt: de hoeveelheid groenten en fruit in het menu!
Zodra mensen daar royaal van eten gaat hun risico op hart en vaatziekten en kanker omlaag. Voor wie zijn vaten gezond wil houden, geldt vooral het advies ontwikkel het konijn in uzelf!
In zijn onlangs verschenen boek geeft voedingsfysioloog James A. Joseph van Tufts University een voor de hand liggend maar zinnige tip. Koop groente en fruit met intense kleuren en varieer daarmee. De verschillende antioxydanten manifesteren zich in verschillende kleuren. Vaak zijn het combinaties antioxydanten die de aanvallen met vrije radicalen het beste afslaan, aldus Joseph. Waarschijnlijk is dat niet een of enkele stoffen voor de beschermende antioxydantwerking verantwoordelijk zijn, maar de combinatie van de duizenden bioactieve stoffen zoals vitamines, mineralen, enzymen, fyto-chemicaliën en vezels- die in groente en fruit voorkomen. Wereldwijd zijn inmiddels ruim tweehonderd studies gedaan, waarbij duidelijk is, dat mensen die veel groente en fruit eten minder kans hebben op welvaartsziekten.
Vorig jaar juli werd in het Journal of Pathology nog een pleidooi voor de groenteboer gepubliceerd. Mensen die vijf porties groenten en fruit per dag eten, hebben na een paar dagen beduidend meer salicylzuur in hun bloed dan mensen die dagelijks 75 milligram acetylsalicylzuur (aspirine) slikken. Op grond van al deze bevindingen adviseren de meeste gezondheidsinstellingen over de hele wereld een consumptie van 5 tot 10 porties groenten en fruit per dag. Bijna ieder van ons eet gemiddeld (veel) minder dan wordt aanbevolen. Bovendien heeft veel groenten en fruit, dat wij eten een groot deel van zijn natuurlijke waarde verloren. Zij wordt vaak chemisch bewerkt, te lang gekookt of vanaf het plukken te lang opgeslagen.
Omdat de preventieve waarde van groente en fruit evident is en het lastig blijkt dagelijks aan de aanbevolen hoeveelheden te komen, is men gaan zoeken naar een mogelijkheid om op een eenvoudige en voordelige manier ons dagelijks voedingspatroon te ondersteunen.
De oplossing is gevonden in de ontwikkeling van Juice Plus+; de essentiële bestanddelen van 17 verschillende verse zongerijpte groente- en fruitsoorten in een caps.
Voor uitgebreide informatie over deze mooie oplossing zie www.juiceplus.nl+cg504906