033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

Vit C: kanker toch de baas

Dertig jaar nadat Linus Pauling (nobelprijs winnaar), zijn theorie formuleerde, is nu eindelijk bewezen dat een hoge dosis vitamine C kankercellen onschadelijk kan maken.
Onderzoekers hebben vastgesteld dat zeer hoge doses van deze vitamine op een selectieve manier kankercellen kunnen doden en ondertussen de gezonde cellen met rust laten. Drie kankerpatiënten kregen hoge doses intraveneus toegediend en zagen vervolgens hun levensbedreigende tumor kleiner worden, zo hebben onderzoekers recent gemeld.
Een van hen, een man van 49 jaar, kreeg in 1996 als diagnose terminale blaaskanker. Hij leeft nog steeds, gezond en wel, dankzij regelmatige injecties met vitamine C. Hij is niet ingegaan op het aanbod van standaardbehandeling met chemotherapie en bestraling.
Een vergelijkbaar geval is een vrouw van 51 jaar die in 1995 een kanker in de nieren had die naar de longen was uitgezaaid. Twee jaar later vertoonde de foto van haar borst een normaal beeld. Pathologen hebben deze resultaten bevestigd en verklaard dat deze gevallen aantonen dat Paulings beweringen “klinisch aannemelijk” zijn.
Helaas komt dit voor Pauling zelf allemaal te laat: hij heeft het niet meer mogen meemaken dat zijn theorie door onafhankelijk onderzoek wordt gestaafd. Omdat onderzoekers niet in staat waren Paulings resultaten in onafhankelijke studies te herhalen, werd zijn theorie al snel op de grote hoop van onbewezen behandelingen gegooid.
Waarom heeft dit nou zo lang geduurd?
Blijkbaar hebben de onderzoeksteams hun patiënten in het verleden de hoge dosis vitamine C altijd oraal toegediend. Maar pilletjes vitamine C worden gauw door het lichaam weer uitgescheiden, terwijl een geïnjecteerde dosis niet alleen langer in het lichaam blijft, maar ook een 25 keer zo hoge bloedwaarden bereikt als wanneer het als supplement wordt gebruikt. Pas als deze zeer hoge waarden ook echt door het lichaam worden vastgehouden kan vitamine C slectie kankercellen doden.
Eindelijk zijn deze resultaten aanleiding geweest voor verder onderzoek aan de McGill universiteit. Vreemd dat de gevestigde geneeskunde er zo lang over heeft gedaan om alleen maar de juiste factoren voor een eerlijk onderzoek te bepalen.
Het ziet er dus steeds meer naar uit dat Pauling een doeltreffende en veilige behandeling voor kanker heeft ontdekt. Hopelijk gaat nader onderzoek het gebruik van vitamine C stimuleren.
Bron: MD:wat artsen je niet vertellen.