033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

Neurotransmitters diagnosticeren

Neurotransmitters bepalen de manier waarop “boodschappen” door je lichaam worden gestuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor je zenuwstelsel, ze zijn bijvoorbeeld ook betrokken bij je motoriek, je immuunsysteem en pijnbeleving.

Normale spiegels van neurotransmitters worden gezien bij:

  • Een goed functie van het geheugen, bij een goede alertheid, goede leerfunctie, bij emotionele stabiliteit, adaptievermogen en het vermogen om tot rust te komen.

Het centrale zenuwstelsel, de darm en het immuunsysteem gebruiken bovendien dezelfde chemische boodschappers en hun bijbehorende receptoren.

Hierdoor ontstaat een duidelijke relatie tussen de darmen, de hersenen en het immuunsysteem.

De neurotransmitters Dopamine, Acetylcholine, Gaba en Serotonine vertonen gedurende het 24-uurs waak-slaapritme een samenspel onderling.

Het is algemeen bekend dat de aanwezigheid van deze vier primaire neurotransmitters bepalend is voor de interne communicatie tussen cortex, hersenkernen, darmen en immuunsysteem.

Kortom, als vanuit welke oorzaak dan ook een van de systemen ontregeld raakt, dan treft het ook de andere.

Enerzijds leidt een optimaal functioneren van neurotransmitters tot een hoog prestatievermogen, anderzijds leidt een verstoord functioneren tot een verminderd herstelvermogen. De primaire neurotransmitters kunnen de sleutel vormen tot beter presteren, zoals bij sport, werken en studeren. Daarnaast vormen ze een sleutel tot sneller herstel na zware fysieke en mentale spanningen evenals bij chronische ontstekingsbeelden, neurologische aandoeningen, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen en diverse vormen van cellulaire degeneratie.

Om de verschillende neurotransmitters te differentiëren gebruik ik de Neuro4Profiel analyse van CellCare. Deze is oorspronkelijk ontwikkeld door Dr. Eric Braverman en is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn.

De functionaliteit van Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine wordt hiermee vertaald naar functionele scores. De functionaliteit van je neurotransmitters kan gericht worden verbeterd met speciaal daarvoor ontwikkelde Orthomoleculaire middelen. Dit Neuro4Profiel kan als basis dienen voor ieder op maat gemaakt advies, zowel voeding, voedingssuppletie als leefstijl.

Voor wie is deze analyse geschikt?

  • voor kinderen die zich niet goed kunnen concentreren (onder 13 jaar samen met ouders in vullen)
  • voor mensen met: concentratie problemen, hormonale problemen, overgangsklachten, onrust, prikkelgevoeligheid, depressie en slaapproblemen.
  • voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen
  • voor sporters die hun prestaties willen verbeteren
  • voor mensen met darmklachten

Praktische informatie:

U ontvangt van mij per mail een link met de uitgebreide vragenlijst welke u uiteindelijk kunt versturen.
De uitslag  zal ik tijdens het volgende consult met u bespreken. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.