033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

Brievenactie Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur voor keuzevrijheid in de zorg

Het rommelt al tijden in de zorg. De kosten stijgen en de keuzevrijheid
van de patiënt wordt ingeperkt. Ook de vergoedingen voor complementaire en alternatieve geneeswijzen staan onder druk. Een aantal zorgverzekeraars heeft deze vergoedingen al uit de aanvullende verzekering gehaald of ze flink verlaagd. Hierdoor wordt de keuze voor een alternatieve behandeling sterk ontmoedigd omdat die voor veel mensen onbetaalbaar wordt.

Brievenactie (Download hier de brief van NVA).

Om de keuze voor alternatieve zorg veilig te stellen, is de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) een campagne begonnen. Daarin vragen zij iedereen die wil dat complementaire en alternatieve zorg optimaal vergoed blijft worden een brief te sturen naar hun zorgverzekeraar. De NVKH heeft ook alle organisaties en verenigingen die werkzaam zijn in het alternatieve veld opgeroepen zich aan te sluiten bij de campagne om zo de krachten te bundelen. De NVA steunt dan ook het initiatief maar doet dat wel op eigen wijze.

Nuanceverschil

De NVKH heeft ter ondersteuning van de campagne de website www.keuzevrijheid.nl in het leven geroepen. Deze website neemt meer afstand van de reguliere zorg dan de NVA voorstaat. De NVA is een voorstander van de integratieve geneeskunde. De combinatie van reguliere en complementaire zorg geeft de patiënt het beste uit twee werelden.

Hoewel de NVA ook voorstander is van het bundelen van krachten, kiezen zij er toch voor hun brievenactie niet via deze website te laten lopen en heeft de Vereniging de brief van de NVKH aangepast.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)