033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

De Traditionele Chinese Geneeskunde diagnose (TCG)

Omdat geen twee mensen hetzelfde zijn, wordt veel aandacht besteed aan het stellen van een juiste diagnose. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde worden lichaam en geest als een geheel gezien. Bij het eerste consult zal ik uitgebreid met u praten over uw klachten om een totaal beeld te kunnen vormen.

Aandachtig kijken

Niet alleen door vragen te stellen krijg ik informatie, maar ook door aandachtig naar u te kijken kom ik diverse zaken te weten. Zo kunnen lichaamstaal en houding veel vertellen over hoe u zich voelt. Maar ook de kleur van de huid, de tekening in uw gezicht en de conditie van haar en nagels geeft waardevolle informatie.

De tongdiagnose

Bij mij mag u eindelijk weer eens ongegeneerd uw tong uitsteken.

Uw tong geeft veel informatie over uw gezondheid. Ik kijk of er veel of weinig aanslag op zit. Wat is de kleur van uw tong en de aanslag? Zitten er kloofjes of pukkeltjes op uw tong? Wat is de vorm van uw tong en hoe is de vochtigheid? Al deze teken geven veel informatie over uw energie situatie.

De Polsdiagnose

Voor een Acupuncturist is het voelen van de pols een belangrijke manier om tot een diagnose te komen. Dat gaat dus wat verder dan even de pols voelen. Bij elk polsgewricht zijn drie plaatsen waar op verschillende diepten de pols wordt gevoeld. Door op elke plek nauwkeurig de spanning, de breedte, de diepte en de snelheid te meten, kom ik veel te weten over de hoeveelheid energie in de verschillende orgaansystemen.

Vision Aid

Vision Aid is een grote database waar alles in staat wat men leert tijdens de studie Traditionele Chinese Geneeskunde. (TCM). Maar er kunnen ook symptomen ingebracht worden die vervolgens aan elkaar gelinkt worden. Op deze wijze is een ondersteuning mogelijk bij het stellen van een juiste diagnose. Vooral bij aanwezigheid van veel symptomen is dit een krachtig hulpmiddel bij het stellen van de juiste energie diagnose.