033-4807427 ca.vanlaar@wxs.nl

Petities met 52.717 handtekeningen tegen 21% BTW op acupunctuur aangeboden in Den Haag!!

Op 6 november werden in Den Haag petities met 52.717 handtekeningen, vanuit samenwerking van patiëntenverenigingen voor acupunctuur en voor chiropractie, aangeboden aan een afvaardiging van de Tweede Kamer:

VVD: Helma Neppérus, woordvoerder belastingen
CDA: Pieter Omtzigt, portefeuille o.m. belastingen, het nieuwe zorgstelsel en vernieuwing van de sociale zekerheid
Partij 50+: Norbert Klein, nieuw in de Kamer sinds de verkiezing
D66: Wouter Koolmees, woordvoerder financiën
PvdA: Ed Groot, in de Kamer sinds 2010

Na eerst door agenten op het Binnenhof met onze spandoeken weggestuurd te zijn (daar mag je dus niet ‘demonstreren’) trok het NVA-secretariaat met wat NVA-leden naar Het Plein, net om de hoek. Foto’s vindt u helemaal onderaan!

120 man en een kruiwagen vol petities
Rond 13.00 uur verzamelden patiënten en bestuursleden van NPVA zich daar bij de ingang van het Tweede Kamer gebouw. Ook bestuursleden van NVA en NAAV en een groot aantal acupuncturisten waren aanwezig. In totaal stond er zo’n 120 man op de stoep bij de Tweede Kamer! We trokken aandacht met onze spandoeken, protestborden en toeters en bellen. Er werden papieren met verschillende teksten tegen BTW uitgedeeld, zodat duidelijk was waar we voor stonden. De petities waren door de NPVA aangevoerd per kruiwagen!
Op het moment suprême gingen de afvaardiging van de NPVA en de lobbyist met de kruiwagen naar binnen; voor ons begon het wachten. Een enkele voorbijganger wilde weten waar dit over ging, er werden foto’s gemaakt en een scholier wilde voor zijn werkstuk met een spandoek op de kiek. Onze fotograaf legde alles digitaal vast en een I-pad op statief bleek ons live de wereld in te sturen via Ustream.

Al die tijd werden wij in de gaten gehouden door een aantal agenten…..

Rationele, financiële en emotionele boodschap
Mazzel was dat er dinsdag niet veel petities werden aangeboden, zodat de delegatie ruim de tijd kreeg om uit te leggen waarom wij ons zo dik maken over 21% BTW op zorg. Toen de, inmiddels lege, kruiwagen weer naar buiten kwam, kon Brian de Mello van de NPVA verslag doen van een goede ontvangst ‘daar binnen’. Hij vertelde dat zij de boodschap op drie manieren hebben overgebracht: met rationele, financiële en emotionele argumenten. Zij hadden er een goed gevoel over, hadden de indruk dat deze breed gebrachte boodschap wel aankwam. De politici stelden vragen en wilden wel meer informatie ontvangen ter bestudering. De politici vertelden verder dat er Kamervragen over deze materie zullen worden gesteld aan de bewindslieden, alvorens er überhaupt passende wetgeving gemaakt zou kunnen worden.

Vervolg
Vandaag, 7 november, zijn er al stukken door de NVA aan de NPVA gemaild, die de NPVA aan de betreffende Kamerleden doorstuurt. De lobbyist is hiermee, nu het ijzer heet is, in Den Haag met ons smeedwerk bezig.
De belanghebbende partijen, NPVA, NVA en NAAV blijven hun uiterste best doen de 21% BTW-dreiging van tafel te krijgen! Volg ons via deze website of via Facebook!

De NVA dankt alle patiënten en belangstellenden voor hun actie, hun handtekening, brieven naar Den Haag, kortom voor alle steun!

Twitter mee tegen BTW

Tweede Kamerleden hebben vaak een twitteraccount om het contact met de burger te onderhouden.
Als u ook niet wilt dat er BTW wordt geheven op acupunctuurbehandelingen, dan kunt u dat aan de kamerleden van uw keuze via Twitter laten weten!

Om nu zoveel mogelijk effect te krijgen, is het goed om #stopbtwzorg in uw tweet op te nemen. Wanneer veel twitteraars diezelfde hashtag gebruiken, dan valt het steeds meer mensen op.

U kunt bijvoorbeeld de volgende tekst gebruiken:
“Mijn behandeling wordt straks 21% duurder. Houdt u het voor mij tegen? #stopbtwzorg Lees verder: http://ow.ly/eVVFa

Bent u op zoek naar het twitteraccount van kamerleden? De NPVA heeft ze op een rijtje gezet:

VVD kamerleden: www.vvd.nl
Wanneer zij een twitteraccount hebben, dan ziet u het blauwe twittericoontje onder de foto.

PVDA kamerleden: www.pvda.nl
In de rechterkolom op de persoonlijke pagina’s vindt u de twitter accounts.

PVV kamerleden: www.pvv.nl
Er staan niet veel PVV twitteraccounts op de site. De belangrijkste twitteraccount is van Geert Wilders: twitter.com/geertwilderspvv

SP kamerleden: www.sp.nl
U ziet bij de foto’s direct de contactgegevens en twitter icoontjes staan.

CDA: Klik op het kamerlid van uw keuze: www.cda.nl
Op de persoonlijke profielpagina staat per kamerlid een eventueel twitter account vermeld.

D’66: Klik hier www.d66.nl op het kamerlid van uw keuze.
Rechtsonder op de persoonlijke profielpagina staat het eventuele twitteraccount vermeld.

Christen Unie: klik via www.christenunie.nl op de link van de persoonlijke pagina van het kamerlid van uw keuze. U vindt daar het twitteraccount.

Groen links: op deze pagina vindt u de kamerleden: www.groenlinks.nl Klik op het kamerlid van uw keuze en u ziet het twitteraccount!

SGP: stuur een tweet naar @keesvdstaaij, @elbertdijkgraaf of @BisschopRoelof

Partij voor de Dieren: stuur een tweet naar @mariannethieme of @estherouwehand

50plus partij: stuur een tweet naar @HenkKrol